Weston Park Museum

Petworth House

In the refurbishment of the North Gallery of this large National Trust property four existing shallow roof lights were to be removed and the original square lanterns reproduced. A computer study was undertaken in conjunction with Buro Happold Consulting Engineers to determine the effect on the daylight distribution of this change. We recommended a two blind system to provide both variable daylight control and blackout. A large scale model was built by the National Trust to test the proposals over one season outside the gallery. This confirmed that there would be more daylight on the walls of the gallery. The scheme was carried out the following year and has proved very successful.

Survey & Expert Witness

As well as office lighting designs we also provide various survey and expert witness services.


More information